Internationaal

BeMSA is lid van de International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA, www.ifmsa.org). Dit is een wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten, actief in meer dan 100 landen.
BeMSA biedt studenten de kans om dit reusachtig netwerk op verschillende manieren te gebruiken: klinische stages, onderzoeksstages en andere internationale mogelijkheden.

Hiernaast biedt BeMSA via IFMSA de mogelijkheid nieuwe internationale en nationale projecten te delen en actief deel te nemen aan evenementen en discussies over actuele gezondheids(zorg)onderwerpen.

 

Klinische stages (SCOPE)

Sinds 2013 participeert BeMSA in het Standing Committee on Professional Exchange (SCOPE) van IFMSA. Het doel van dit programma is om cultureel begrip en samenwerking tussen verschillende gezondheidswerkers, te promoten via internationale uitwisselingen. Met meer dan 8500 uitwisselingen per jaar, is dit momenteel het grootste door studenten gerunde uitwisselingsprogramma ter wereld.
Meer informatie (in het Engels)

Onderzoeksstage (SCORE)

Sinds 2015 biedt BeMSA ook onderzoeksstages in het buitenland aan. De doelstelling van dit programma is om toekomstige dokters de mogelijkheid te geven om onderzoekswerk te doen en tegelijkertijd de diversiteit van verschillende landen te laten ervaren. Door de studenten inzicht te geven in wetenschappelijk onderzoek hopen wij samen met een nieuwe generatie dokters een brug te slaan over het ravijn tussen de klinische praktijk en de wetenschappelijke wereld.
Meer informatie (in het Engels)

Internationale mogelijkheden

Via het netwerk van IFMSA, ontvangen we regelmatig uitnodigen van zusterorganisaties voor o.a. summerschools, congressen en trainingen, bijvoorbeeld de stage in Genève. Studenten die geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheden, kunnen zich inschrijven op onze nieuwsbrief: http://eepurl.com/Q4KaT